KARS / SARIKAMIŞ - Armutlu Ortaokulu

Armutlu Ortaokulu

ARMUTLU KÖYÜ ARMUTLU KÜME EVLERİ NO 225 SARIKAMIŞ / KARS
Vizyon
Biz ; örgün eğitim sistemi içerisindeki ve dışındaki tüm öğrencilerimize eşit imkanlar sunarak onların; demokratik, hür, sağ duyulu düşünüp karar verebilen, soran ve sorgulayan, kendine güvenen, araştırmacı, başkalarının düşüncelerine saygı duyan, milli ve manevi değerlerimize saygılı, Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, ülkesini seven bireysel ve toplumsal başarıyı yakalayabilmek için sürekli ve planlı çalışmanın gereğine inanmış bireyler yetiştirmek ve onların hayata hazırlanmalarını sağlayacak çalışmalar yapmak için varız.
Misyon
Davranışlarıyla çevresine örnek olan, günün gelişen teknolojisine ayak uydurabilen ve kendini sürekli geliştiren, yetenek ve kabiliyetleri oranında mesleki ve akademik alana bilinçli bir şekilde yönelebilen, ülkemizi çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkaracakbireyler yetiştirmek.
Başarılar
2016-2017 eğitim öğretim yılında Ufka Yolculuk isimli yarışmada bir öğrencimiz Kars 2. olmuştur. 2017-2018 eğitim öğretim yılında Siyer Nebi yarışmasında bir öğrencimiz Sarıkamış´ta 3. oldu. 2020-2021 eğitim öğretim yılında Ufka Yolculuk isimli yarışmada 7.sınıf öğrencimiz Sarıkamış´ta 3.oldu.
Öğretim Şekli :NORMAL ÖĞRETİM
KALORİFERLİ
Ulaşım
Köyden ilçe merkezine ulaşım köy minibüsleri ile sağlanmaktadır.Gidiş geliş yapılamamaktadır.Öğretmenler köyde kalmaktadır.Yol durumu asfalt.
KARS-SARIKAMIŞ- ARMUTLU KÖYÜ
İL MERKEZİNE 125 KM İLÇE MERKEZİNE 65 KM UZAKLIKTADIR.
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi
2019 LGS'DE Bir öğrencimiz 500 tam puan alarak 0,01 yüzdelik dilime girerek Türkiye birincisi olmuştur. 1 tane öğrencimizde 2,03 lük yüzdelik dilime girmiştir. 2020 LGS de 1 tane öğrencimiz 6,91 lik yüzdelik dilime girmeyi başarmıştır. 2022 LGS'DE 2 TANE ÖĞRENCİMİZ FEN LİSESİNE GİTMİŞTİR.(OLTU FEN VE KAĞIZMAN FEN LİSESİ) 1 ÖĞRENCİ GÖLE SOSYAL BİLİMLER LİSESİNE GİTMİŞTİR. 2 ÖĞRENCİ ANADOLU LİSESİNE GİTMİŞTİR. 1 ÖĞRENCİ SAĞLIK MESLEK LİSESİNE GİTMİŞTİR. 4 ÖĞRENCİ MESLEKİ VE TEKNİK İLE TURİZM LİSELERİNE GİTMİŞTİR.
Sportif Etkinlikler
2017-2018 eğitim öğretim yılında bir öğrencimiz atletizm yarışmalarında Sarıkamış da 1. Kars da 3. olmuştur.